Marrakech – Merzouga – Marrakech    
Serveis i productes

Marrakech – Merzouga – Marrakech


Dia 1: Marrakech – Boumaldades – 311 km (5h 30')

Recollida aeroport. Creuar l’alt Atlas pel Port Tizi n Tichka (2.260 m.). Passem per petits pobles berebers com Taddert a 1.470 m d’alçada. Visita a la Kasbah de AitBenhaddou declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco on s'hi han rodat Lawrence d’Arabia, Indiana Jones, Galdiator, Babel i Joc de Trons. Aquí podem dinar. Seguim camí fins Ouarzazate, confluència entre les Valls del rius Draa i Dades i parada opcional per visitar els estudis de cinema Atlas. Continuar ruta passant pel Palmeral Skoura, El KelaaM’Gouna (vall de les roses), Vall del Dades (paisatge de muntanyes similar a les de Montserrat), fins a Boumalne Dadès a fer nit.


Dia 2: Boumaldades- Hassilabiad – Nit al campament - 247 km (3h40')

Sortir després d’esmorzar cap a Tinerhir. Visita opcional a les Gargantes del Todrà passant pel seu Palmeral i Oasis del riu Todrà.

Seguir pel Palmeral del Ferkla i arribar a la regió del Tafilal passant per Erfoud, Rissani (porta del desert) i al poble de Hassi Labiad a uns 3,5 km abans de Merzouga on es troben les dunes Erg Chebbi i a descarregar les maletes a dapoublanc.

A la tarda sortida amb camells a les dunes per veure posta del sol i fins al Campament amb Haimes berebers per sopar i passar la nit per gaudir d’un cel estrellat sense contaminació lumínica i del silenci. Les dunes Erg Chebbi tenen una longitud de 22 km (de nord a sud), 5 km d'amplada i algunes una alçada màxima de 150m. La més alta s'anomena: Lala Alia.


Dia 3: Hassilabiad- Ruta 4x4

Sortida del sol i tornada amb els camells, esmorzar, dutxa i agafar 4x4 per fer ruta a la Hamada (desert negre pedregós) i volta a les dunes del Erg Ghebbi: visita a família nòmada per prendre un té amb ells a la Haima i conèixer una mica com viuen. Les Mines de Plom Mifiss el pobles de Merzouga, Khemliya (parada per escoltar petit concert Gwana), el Llac Serji,. Parada a Cantera de fòssils per conèixer d’on surten i com es treballen per aconseguir qualsevol objecte (penjols, figures, plats)

Visita a Rissani (porta del Desert i cuna de la dinastia alauita a la qual pertany l’actual rei Mohamed VI) i passeig pel seu autèntic mercat d’animals, farmàcia bereber . Tarda lliure per passejar pel poble o fer altres activitats. Nit a la casa.


Dia 4: HassiLabiad - Marrakesch - 563 km (9 hores)

Després d’esmorzar, sortim cap a Rissani i carretera direcció Alnif, creuant l’anti Atlas l’Oasis de Tazzarine (important poble bereber), Nekob, l’Oasis de Tansikht (parada per contemplar els impressionants congostos que el riu Dra va perforant en l’àrid del terreny) tot vorejant el sud de la muntanya de Saghro, per Agdz (paisatges desèrtics presaharians i de gran bellesa). Deixar la Vall del Draa i els palmerals i pujar pel Port de 1.607m, Tizi-n-Tnififft, amb boniques vistes a la muntanya Saghro i els cims de l’alt Atles. Passar per Ouarzazate i tornar a creuar l'Atlas fins a Marrakech.Itinerari complet
Tornar enrere